DE POSITIEVE KANT VAN STRESS
Hoe jouw denken over stress je stresservaring verandert

 

Stress is een bekend verschijnsel. Het betekent druk of spanning. Gezonde stress is niet verkeerd, maar waar de stress chronisch wordt, blijkt het schadelijk voor je gezondheid. Ons drukke en volle leven tegenwoordig maakt dat we veel vaker en langer stress ervaren, vaak ook al op jonge leeftijd. Het wordt niet alleen veroorzaakt door de wereld om ons heen, maar ook binnenin ons, in de mate waarin we dingen verwachten of eisen van onszelf. Wat maakt dat de ene persoon daar wel de schadelijke gevolgen van ondervindt, en de ander niet? 
Het is dus zinvol om te gaan opmerken hoeveel stress je ervaart, hoe je ermee omgaat en hoe je denkt over stress.

Meta Pot en Kirsten De Bevere vertellen je in de workshop over ‘De positieve kanten van stress’. Wat zegt de stress in je lijf? Waarvoor dient het? Hoe waardeer je het? Waartoe zet het je aan? En hoe kan je er anders mee omgaan?

In de workshop is er ruimte voor persoonlijke verdieping. Je ontdekt hoe jouw spanningsboog verloopt: wanneer is het functioneel, wanneer gaat het tegen je werken? En wat kun je dan doen?

Je leert vanuit fysieke, emotionele en mentale invalshoek jezelf kennen in hoe stress bij je werkt en hoe hoe je ermee omgaat. Je omgang is bepalend voor je ervaring en daar ligt de ruimte om te veranderen.
We werken met theorie en ervaringsgerichte oefeningen voor het verkrijgen van inzicht en bewustwording en geven praktische handvatten om er anders mee om te gaan.

Ben je geïnteresserd, kom dan naar deze workshop. Het is een mooie mogelijkheid van hoe een andere benadering van stress, je een positieve ervaring kan geven.