RE-ATTACH, een effectieve manier van informatieverwerking


Wat is ReAttach?

ReAttach is een kortdurende en prettige therapievorm die je helpt de negatieve ervaringen uit je verleden en het effect hiervan op je huidige leven, achter je te laten. Door alsnog veilige hechting te stimuleren. Het zorgt ervoor dat de relatie met jezelf, de mensen waar je om geeft en de wereld om je heen, niet meer gekleurd wordt door oude patronen en overlevingsstrategieën. Ook stimuleert het associatief nieuwe 'wegen' aan te leggen in de hersenen waardoor er andere en wenselijkere mogelijkheden ontstaan. Er ontstaat rust, ruimte en overzicht.


Hoe werkt ReAttach?

We zijn gewend om te praten over onze ervaringen. Meestal staan we niet stil bij de manier waarop we ze verwerken.
Als er in die verwerking een belemmering optreedt, merk je dat ervaringen uit het verleden je functioneren blijft beïnvloeden. Het lukt bijvoorbeeld niet om dingen los te laten. Je houdt last van het feit dat je letterlijk ‘vol’ blijft zitten met onverwerkte informatie.

Deze methodiek helpt je om vollediger ‘oude’ informatie te verwerken. Door de oude en negatief geladen informatie alsnog te verwerken en een plek te geven ontstaat er rust, ruimte en overzicht.

Tijdens de interventie zelf hoef je niet te praten. Dat is fijn als je moeilijk woorden kunt vinden voor wat er bij je speelt. Of als het te beladen voelt, of als je juist al zo vaak verteld hebt wat je dwars zit. De eenvoud en nabijheid van de methode heeft een effect dat je hoofd letterlijk ‘opgeruimd’ voelt, je meer jezelf bent en je lichaam ontspannen is.

Hoe lang duurt een ReAttach traject?

Gemiddeld is er een intake en vijf sessies nodig, verspreid een periode van drie maanden. Afhankelijk van de complexiteit en duur van de klachten kan er meer nodig zijn.
Een ReAttach traject kan ook onderdeel zijn van een langer periode van therapie. We kijken samen wat passend is.